Kütüphane Hizmetleri |Beykent Üniversitesi
Kütüphane

Kütüphane Hizmetleri

Kütüphane Hizmetleri

Ödünç-İade Hizmeti:

Kütüphanemiz ödünç-iade hizmetini internet tabanlı program üzerinden yapmaktadır. Ödünç iade politikamız kütüphane yönergemizde belirtilmiştir. Üyelerimizin web üzerinden otomasyon programına kayıt açarak kütüphane hesaplarını oluşturabilirler. Farklı yerleşke kütüphanelerinde bulunan yayınlar üyelerimiz tarafından kullanılmaktadır. Ödünç istenen yayınların transfer işlemi kütüphane tarafından yapılmaktadır.

İnternet Hizmeti:

Kablosuz erişim yoluyla internet hizmeti verilmektedir.

Kütüphane Web Sayfası:

Güncel bilgiler, duyurular, kütüphane kaynaklarının erişimleri web üzerinden sağlanmaktadır.

Elektronik Kaynaklar:

Uluslararası bilimsel yayınları içeren e-kaynaklara, yerleşke içinde ve dışında kullanım imkanı bulunmaktadır

Veritabanlarına Uzaktan Erişim:

DeepKnowledge çevrimiçi e-kütüphane portalı sayesinde kütüphanenin sahip olduğu elektronik kaynaklara, e-posta adresi ve şifresi ile her yerden erişim sağlanabilmektedir. http://elibrary.beykent.edu.tr/  veya  http://ekutuphane.beykent.edu.tr/   adreslerinden tüm elektronik kaynaklara masaüstü bilgisayar veya mobil cihazlardan erişilebilmektedir. Mobil cihazlarda yer alan Deepknowledge uygulaması, veritabanlarına uzaktan erişimde kolaylık sağlamaktadır.

Veritabanı Eğitimleri:

Daire Başkanlığımız tarafından veri tabanı eğitimleri düzenlenmektedir.

Akademik Açık Erişim Sistemi:

Üniversitemiz bünyesinde üretilen tüm akademik çıktıların toplanması, düzenlenmesi, uzun süreli saklanması, korunması, ulusal ve uluslararası tüm kullanıcılara açık erişim olarak sunulmasını sağlamak amacıyla kurumsal açık erişim sistemi kurulmuştur. Öğrencilerimiz web sayfamızda bulunan bu sistemi kullanarak, akademisyenlerimizin ürettiği bilimsel çalışmaları takip edebilmektedir.

Görme Engelli Öğrencilere Yönelik Hizmetler:

Görme Engeli bulunan öğrencilerimiz için kütüphanemizde yararlanacakları Ekran Okuma Programı ve Doküman Okuyucu cihazı bulunmaktadır. Bu programlar sayesinde, öğrencilerimiz bilgisayarı yardım almadan kullanabilmekte, basılı kütüphane kaynaklarını ekran okuyucu sayesinde istediği zaman sesli dinleme özelliğiyle dinleyebilmekte veya kayıt edebilmektedir.

ETÜT Salonları:

Yerleşke kütüphanelerimize bağlı etüt salonları, grup çalışmaları, proje çalışmaları, bilgisayar kullanım alanları ile öğrencilerimiz tarafından kullanılmaktadır.

Formu Doldur