Aşçılık Programı, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirerek zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmayı hedefler.
Programda eğitim süresince, adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının tüm inceliklerini öğretmenin yanı sıra yiyecek- içecek işletmeciliğinin temel bilgileri verilir.
Aşçılık Programında eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir. Öğrencilerin 30 iş günü staj yapması zorunludur. Kariyer Merkezimiz, öğrencilere staj yeri bulma konusunda işbirliği içerisinde olduğu kuruluşlar üzerinden yardımcı olmaktadır.
İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkanı bulunmaktadır.
2. Öğretim dersleri saat 16.00’da başlayıp 22.00’a kadar devam etmektedir. Bazı dersler için başlangıç saatleri değişiklik gösterebilir.
Aşçılık 1. Öğretim ve 2. Öğretim Programları Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) ‘turizm’ alanında yetkilendirdiği tek kuruluş özelliğine sahip TURAK (Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) tarafından beş yıllık Tam Akredite edilmiştir.
Aşçılık Programının birinci öğretim seçeneği de bulunmaktadır. Aşçılık Programı (1. Öğretim) için tıklayınız.
4 Yıl
Türkçe
870.000
SÖZ
2 Yıl
1.109.400
TYT
1.556.700
Kariyer danışmanlarımıza yazarak, en doğru adımı atmanız konusunda destek alabilirsiniz.
Incorrect value for the captcha image