Program Profili (Programın amacı, Programın yapısı, Yöneldiği alanlar, Bölüm olanakları)
Program, lisans eğitimini güzel sanatlar, tasarım ve iletişim alanında tamamlamış, gelecekte ulusal ve küresel alanda etkin görevler üstlenebilecek öğrencilere, iç ve dış rekabet ortamında kariyerlerini geliştirmek için, iletişim sanatları ve tasarımı uzmanlık alanında yüksek lisans olanağı sağlamaktır. Bu bağlamda yüksek lisans program, iletişim alanı ile ilgili ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye dayalı kavramları tanımlarken, bilgi ve teknolojiye erişmenin kolaylaştığı günümüzde, tasarım yetisinin yükselmesiyle kendini yenileyen yaratıcı tasarım çözümleri üretebilen ve çoklu ortam dinamiğini yaratıcılıkla birleştiren bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Temel Program Kazanımları
1. İletişim alanı ile ilgili ileri düzeyde kuramsal ve/veya uygulamalı bilgiye dayalı kavramları tanımlar.
2. Bilgisayar programları ve iletişim teknolojilerini kullanabilme yetkinliğindedir.
3. Kuram ve uygulamayı bütünleştirerek tasarım işlemlerine uygulama konusunda yeterli donanıma sahiptir.
4. Farklı kültürler ve sanatın çeşitli alanları hakkında bilgi sahibidir.
5. Estetik farkındalığa sahiptir. Bu bağlamda estetik algısını tasarım ilke ve elemanlarıyla birleştirerek özgün çalışmalar ortaya koyar.
6. Çok boyutlu algılayabilme, düşünebilme, tasarlayabilme, uygulayabilme becerisini geliştirir.
7. Soyut ve somut kavramları, teknolojiden faydalanarak yaratıcı düşünceye, yenilikçi ve özgün yapıtlara dönüştürür.
Mezunların İstihdam Profilleri
İletişim ve Tasarım Anasanat Dalı, Yüksek Lisans Programından mezun olan öğrenciler kuramsal bilginin uygulama alanından örneklerle çeşitlendirildiği ve zenginleştirildiği bir eğitim alarak ilgi duydukları ya da uzmanlaşmak istedikleri konularda derinlemesine bilgi edinmektedirler.
Bu bağlamda, mezunlarımız yaratıcı faaliyetlerin yürütüldüğü kurum ve kuruluşlarda iletişim alanında faaliyet gösteren işletmelerde, ajanslarda, görsel ve yazılı basın organlarında (gazete, dergi, televizyon, internet yayıncılığı) tasarımcı, metin yazarı, yaratıcı yönetmen, editör vb. olarak; sinema sektöründe (post-prodüksiyon, prodüksiyon) tasarımcı olarak çeşitli görevlerde çalışabilmekte ve/veya akademik kariyer tercihinde bulunabilmektedirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Tezli programlardan mezun olunması durumunda sekizinci düzey programlara başvurabilir.